Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Inspirerend ondernemerschap #EnergiePartners

7 jul. 2020

Hoe is EnergiePartners omgegaan met de coronacrisis?

Ondernemen ten tijde van crisis: hoe doe je dat? Hoe blijf je kansen zien én grijpen wanneer de situatie onwerkbaar lijkt? Wij zoeken het voor je uit in deze nieuwe serie; inspirerend ondernemerschap. Met vandaag aan het woord: wijzelf!

Van onze energieadviseurs tot aan de IT’ers, bij EnergiePartners zijn we groen gedreven. Het hele team deelt een grote passie: de klimaatcrisis bestrijden. Daar zetten we ons dagelijks vol tomeloze energie voor in. Zo ook afgelopen maart. Net als anders stonden de bedrijfsbezoeken bij het mkb ingepland. Bedrijfsbezoeken om te kijken welke energiebesparende maatregelen bedrijven kunnen treffen. Geheel onverwachts konden deze bezoeken niet doorgaan. Werken als ‘normaal’ was geen optie meer door het coronavirus. Net als veel bedrijven in Nederland moest ook bij ons het roer om. “Gelukkig konden al onze medewerkers aan het werk blijven”, zegt onze operationeel manager Cas Stork. “Toch hebben we een hoop vertraging opgelopen, er is tijd verloren gegaan.” Daarnaast moest ons team thuis gaan werken, iets wat we nog steeds doen uit voorzorg. “Het went, al wordt het gebrek aan sociaal contact met collega’s gevoeld”, voegt Cas toe.

Ook bij EnergiePartners moest het roer om

Naast dat we als collega’s geen live contact konden hebben, waren ook fysieke bedrijfsbezoeken tijdelijk geen optie. Een vervelende situatie, maar ook eentje die ons hielp een knoop door te hakken. Al voor de coronacrisis was er het idee om bedrijfsbezoeken op afstand uit te voeren. Door de situatie was dit geen optie meer, maar een oplossing. Energieadviseur Nanne nam de leiding en wist dit tot een succes te brengen. “Via een videoverbinding hebben we ondernemers een rondleiding door hun eigen pand laten geven, terwijl wij aan de andere kant van de lijn de scan uitvoerden”, meldt Cas. Deze werkwijze is ons én veel ondernemers goed bevallen. Een noodgedwongen oplossing dus, maar wel eentje met potentie voor de toekomst.

Ook intern hebben we gemerkt dat videobellen mogelijkheden biedt. Vergaderingen, stand-ups en meetings verliepen én verlopen via Zoom, Teams en Google Hangouts. Om het teamgevoel te bewaren zijn er twee online pubquizzen geweest. Uiteraard eentje over energie én over Utrecht; waar ons kantoor is gevestigd.

Het werken op afstand is ons goed bevallen. We integreren dit deels in onze nieuwe werkwijze. Toch blijft de human touch voor ons belangrijk. Daarom overleggen we altijd met de ondernemer of het bedrijfsbezoek fysiek of op afstand plaatsvindt. Bij EnergiePartners streven we naar CO2-reductie, daarom letten we bij bezoeken altijd op onze vervoerswijze. We pakken de Greenwheels of het ov.

Onze tip voor jou? Kijk of er nieuwe werkwijzen te integreren zijn in jouw onderneming. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een scan op afstand middels videobellen, zoals wij hebben gedaan maar bijvoorbeeld ook de zorg!

Ligt de focus van jouw bedrijf op het fysiek bij elkaar brengen van mensen? Kijk of dit meer in een digitale setting kan, zoals gebruikmaken van een platform. Zo draag je ongemerkt bij aan CO2-reductie! Bekijk ook onze andere energiebesparingstips.

Wil jij liever een bedrijfsbezoek op afstand of toch fysiek? Neem contact op met Fulco Barth via f.barth@energiepartners.com of 030- 207 40 70. Voor meer inspirerend ondernemerschap lees je de volgende verhalen: Cosmo Hairstyling, Lewis Bookcafé en Grand Hotel Karel V.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.