Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Inspirerend ondernemerschap #Cosmo Hairstyling - Rotterdam

20 mei 2020

Laat je inspireren door Cosmo Hairstyling

Ondernemen ten tijde van crisis: hoe doe je dat? Hoe blijf je kansen zien én grijpen wanneer de situatie onwerkbaar lijkt? Wij zoeken het voor je uit in deze nieuwe serie; inspirerend ondernemerschap. Met vandaag aan het woord: kapperszaak Cosmo Hairstyling, de vestiging uit Rotterdam.

Het kwam als een klap voor kapperszaken: door corona moesten ze hundeuren tijdelijk sluiten. Een horrorscenario voor ondernemers. “Je ziet je banksaldo alsmaar dalen”, aldus Riana Eland: eigenaresse van de Rotterdamse vestiging van Cosmo Hairstyling. Zij zijn dan ook heel blij sinds 11 mei hun klanten weer te mogen helpen. Dat men de kapper heeft gemist blijkt uit de enorme drukte. “Er is sprake van een soort ongeplande kerstdrukte. Iedereen wil nu naar de kapper”, zegt Riana. Toch moet je rustig op je beurt wachten, er kunnen maar een beperkt aantal mensen terecht in de zaak. Zeker met de coronaprotocollen. Van een intakegesprek, tot aan handen wassen, mondkapjes op en anderhalve meter afstand houden tussen de stoelen: de nieuwe werkwijze is even wennen. Dit merkt ook Riana.“Het is veel, heftig, bijzonder, vreemd, extreem, leuk en verwarrend. Kortom: alles tegelijk”.

Tijdens de lockdown heeft Cosmo Hairstyling alles behalve stil gezeten. Van wekelijkse Zoom-meetings met het hoofdkantoor, het volgen van trainingen en het schoonmaken van de zaak: er werden overuren gedraaid. “Wat ik bijzonder vind is de saamhorigheid die we als team hebben gevoeld. Via een speciale teambuildingapp hadden we elke dag contact en hielden we elkaar op de hoogte. Dat vind ik heel mooi”, aldus Riana. Daarnaast zijn twee Rotterdamse vestigingen tijdens de lockdown samengevoegd tot één. Omdat Riana binnenkort met pensioen gaat was dit ook de ideale periode om het een en ander over te dragen. Bijvoorbeeld alle kennis omtrent energiebesparing in het pand.

Het saamhorigheidsgevoel vind ik heel bijzonder

Zeker in deze tijd is het duidelijk dat we onze vaste lasten het beste zo laag mogelijk kunnen houden. Dit kun je bereiken middels energiebesparing. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de zakelijke portemonnee. Nieuwe eigenaresse Denise gaat dan ook verder met het zetten van stappen binnen de energietransitie. Bijvoorbeeld door over te stappen naar energiezuinige ledlampen. Super! Want alleen samen komen we de coronacrisis door, maar dit geldt ook voor de klimaatcrisis. Met ondernemers als Cosmo Hairstyling gaat ons dit lukken.

Wil jij weer naar de kapper? Dat kan! Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging van Cosmo Hairstyling voor jou in de buurt op hun website. Lees goed het protocol en houd rekening met wachttijden. Houd ook hun sociale media in de gaten voor verdere updates.

Wil je meer weten over het verhaal van Cosmo Hairstyling? Neem contact op met Roosmarijn Jansen, r.jansen@energiepartners.comof 030-207 40 70.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.