Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Energiebesparingstips ten tijde van corona

8 mei 2020

Verspil geen onnodige energie tijdens de lockdown

Als onderneming wil je geen geld verspillen, zeker niet in deze tijd. Als expert op het gebied van energiebesparing geven we je daarom tips om dit te voorkomen:

  1. Uit eigen onderzoek is gebleken dat 85% van de bedrijven de verwarming nu nog aan heeft staan op kantoor of de werkplek. Is er niemand in het pand aanwezig en / of is het een warme dag? Schakel de verwarming dan volledig uit of breng deze naar een lagere temperatuur.

  2. Wanneer je nu thuiswerkt, is het raadzaam op kantoor te controleren of apparatuur als beeldschermen en koffiezetapparaten volledig uitgeschakeld staan. In de stand-by stand verbruiken deze apparaten namelijk nog energie. Een eenvoudige manier om te controleren of apparaten nog op stand-by staan is door een stekkerdoos met schakelaar aan te schaffen. Is de schakelaar rood? Dan wordt er nog energie verbruikt.

  3. Ben je eigenaar van een horecagelegenheid en is deze nu niet in gebruik? Schakel dan apparatuur uit als koelkasten met houdbare producten, lege koelingen, koffiezetapparaten en eventueel beeldschermen. Dit advies geldt ook voor sportscholen.

  4. Is het pand niet in gebruik? Schakel dan de luchtbehandeling of ventilatie volledig uit of zet de ventilatie op de laagste stand. Maar let op: is het pand nog wel in gebruik? Bijvoorbeeld door één werknemer? Dan moet de luchtbehandeling juist aanblijven.

  5. Maak je gebruik van onze EnergiePlanner? Dan kun je direct controleren of de energiesituatie onder controle is. Zie je opvallende pieken in het gas- of elektriciteitsverbruik en gebruik je het pand nu niet? Dan staat er dus nog iets aan.

  6. Staan er nog administratieve actiepunten open? Bijvoorbeeld de actie om aansluitingen te verkleinen of energiebelasting terug te vragen. Laat het ons weten, wij kunnen dit voor je regelen.

    Naast tips die je toe kunt passen om nu energie te besparen, denken we ook graag met je mee over tips voor de langere termijn.

  7. Zijn er nog gloeilampen en / of halogeenlampen aanwezig in jouw pand? Dan is het slim om deze te vervangen naar LED lampen. Een LED lamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Daarbij gaat LED verlichting tot wel 9 keer langer mee dan een gloeilamp. Dit betekent dat je geld bespaard doordat je minder vaak een nieuwe lamp hoeft aan te schaffen.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.