Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Inspirerend ondernemerschap #Grand Hotel Karel V

13 mei 2020

Laat je inspireren door Grand Hotel Karel V

Ondernemen ten tijde van crisis: hoe doe je dat? Hoe blijf je kansen zien én grijpen wanneer de situatie onwerkbaar lijkt? Wij zoeken het voor je uit in deze nieuwe serie; inspirerend ondernemerschap. Met vandaag aan het woord: 5sterrenhotel Karel V.

Struin je door Utrecht en passeer je het 5sterrenhotel Karel V? Dan móet je wel stilstaan om haar te bewonderen. Niet alleen de buitenkant is mooi: dit geldt ook voor de service. Hier staan de gasten centraal. Hoe graag Karel V hen nu ook wil verwelkomen; door de huidige coronacrisis kan dit niet. Er heerst onzekerheid; zowel onder bezoekers als medewerkers. Boekingen zijn geannuleerd, er zijn geen inkomsten. Toch weet Karel V de situatie positief om te buigen. Hun 5-sterrenmentaliteit gaat dan ook gepaard met een groot ondernemersdrift.

Een hotel zonder gasten; dat klinkt onwerkelijk. Het is ook voor Karel V omschakelen, maar stil zitten ze allerminst. Zo zijn ze druk bezig met buitenschilderwerk. “We maken van deze tijd gebruik om alles er nóg mooier uit te laten zien”, zegt René Gerritsen, Chief Maintenance van Karel V. Dit plan was er al, maar zou tot ver volgend jaar uitlopen. Door het coronavirus hebben ze meer dan de helft nu al kunnen doen. Dit heeft als voordeel dat hun gasten, wanneer ze straks weer open mogen, geen last hebben van steigers. Daarnaast kijken ze binnen het pand naar de verbouwing van zo’n 60-tal kamers. Dit lag ook al op de planning. Er is nu alleen ruimte om hier extra aandacht aan te besteden. “We kijken bijvoorbeeld naar hoe we de kamers nog energiebesparender kunnen maken”, vermeldt René.

"Je kunt in onze tuin nu zomaar een kok tegenkomen met een schoffel in zijn hand"

Ook zet Karel V hun personeel nog zoveel mogelijk in. Van de koks tot aan de housekeeping, iedereen draagt zijn steentje bij. Door de tuin te onderhouden of afdelingen een grote schoonmaak te geven. “Zo kun je in onze tuin nu zomaar een kok tegenkomen met een schoffel in zijn hand”, geeft René aan. Hij voegt toe: “het hele team is blij om iets te kunnen doen. Normaal staat bij Karel V de gast centraal: met veel plezier overigens. Nu staat het team even centraal. Ik leer mijn collega’s hierdoor op een andere manier kennen. Dat vind ik een positieve verrassing en mooi om te zien”.

Karel V werpt ook alvast een blik op de toekomst. Want hoe gaan ze straks open? En hoe kunnen ze de 1.5 meter waarborgen én tegelijkertijd een 5-sterren service blijven bieden? Dat zijn vraagstukken waar ze met alle medewerkers hard over nadenken. “We bekijken alles opnieuw. Want we gaan een keer open en we kunnen dit maar één keer doen. Welke mogelijkheden hebben we nu? Wat kunnen we omdraaien in kansen? Hiervoor werken alle afdelingen samen en zo zie je intern veel verfrissende ideeën opborrelen”, meldt René. “We hebben daarbij wel het geluk dat onze eigenaar investeerder is en echt met ons mee kan kijken. Niet elke onderneming die nu geraakt wordt door de crisis heeft dit stukje zekerheid.” Op de vraag of René nog tips heeft voor andere ondernemers antwoord hij dan ook met voorzichtigheid: “dat vind ik lastig, ik erken namelijk de positie waar wij ons in bevinden”. Toch heeft hij wel wat adviezen. Bijvoorbeeld dat je deze tijd kunt pakken om je zaak op te knappen, mits je hier de tijd, middelen en het vermogen voor hebt. En probeer personeelsleden op andere vlakken in te zetten. Je zult merken dat je elkaar op een andere manier leert kennen en dat dit mooie dingen voor de toekomst kan opleveren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Kavel V? Dat kan! Volg ze op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Wil je meer weten over het verhaal van Karel V? Neem contact op met Roosmarijn Jansen via r .jansen@energiepartners.com of 030-207 40 70.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.