Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Energieverspilling stoppen? Gebruik energiemonitoring!

25 nov. 2021

Energiemonitoring is de ideale tool om energieverspilling bij jouw bedrijf tegen te gaan. Met energiemonitoring constateer je problemen in jouw energiesituatie die zonder data onzichtbaar zijn. Zijn deze problemen opgelost? Dan zie je dit direct terug in het stroom- en gasverbruik van jouw bedrijf. Ook weet je precies hoeveel je bespaard hebt. Kortom, energiemonitoring is een belangrijke tool waar de meeste bedrijven veel aan hebben.

Ook Head Electronics: een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en assembleren van industriële elektronica. Hun gasverbruik is in een kleine maand met maar liefst 25% verlaagd! Hiermee bespaart Head Electronics meer dan €60,- aan gas per week! Head Electronics is daarmee een prachtig voorbeeld van hoe belangrijk energiemonitoring is.

Het realiseren van zo’n mooie besparing gebeurt niet in één keer, maar in meerdere stappen. De drie figuren weergeven het gasverbruik van Head Electronics in week 42, 44 en 46. Per keer heeft het bedrijf acties uitgevoerd die voor grote veranderingen zorgen in hun gasverbruik.

In grafiek 1 is zichtbaar dat Head Electronics dag en nacht gas verbruikt, terwijl dit niet zou moeten. Wat bleek? De buitensensor en gasklep waren defect en veroorzaakten het continue verbruik. Grafiek 2 laat zien dat deze problemen zijn opgelost. Het gasverbruik neemt af en het weekpatroon keert terug. Wél is nog steeds te zien dat het bedrijf 24/7 gas verbruikt. Ook op momenten dat het bedrijfspand gesloten is.

EnergiePartners werkt tegenwoordig met automatische data-analyse. Heeft een bedrijfspand bijvoorbeeld een ongebruikelijke piek in de data? Dan wordt dit geconstateerd. Hetzelfde geldt voor het stroom- en gasverbruik buiten openingstijden. In dat geval is de kans groot dat de thermostaat- en klokinstellingen niet efficiënt zijn ingesteld. De verwarming staat dan bijvoorbeeld nog aan op momenten dat niemand aanwezig is.

Head Electronics is ’s avonds en op zondagen gesloten. Toch is op die momenten gasverbruik zichtbaar. Na hier contact over te hebben gehad is het gasverbruik van het bedrijf afgenomen en efficiënter geworden. In grafiek 3 is te zien dat het gasverbruik in de nachten gedaald is naar nul!

Als volgende stap wil Head Electronics van het gasverbruik op de zondagen af. Zodra dit gelukt is gebruikt het bedrijf alleen nog maar gas wanneer het bedrijfspand open is. Een prachtig resultaat!

Zo is Head Electronics een mooi voorbeeld van hoe belangrijk energiemonitoring is! Dankzij energiemonitoring constateerde het bedrijf de defecte buitensensor en gasklep. Ook maakte de verbruiksdata de optimalisatie van de klok- en thermostaatinstellingen zichtbaar. Het resultaat tot nu toe: een gasbesparing van meer dan €60,- per week. En dat terwijl het bedrijf nog niet klaar is met optimaliseren.

Met de stijgende gasprijzen is het minimaliseren van het gasverbruik zeker interessant voor bedrijven. Daarnaast is de winterperiode hét uitgelezen moment om hiermee aan de slag te gaan.

Wil je ook het energieverbruik van jouw bedrijf optimaliseren aan de hand van energiemonitoring? Wil je net als Head Electronics gebruik maken van de EnergiePlanner? En de kennis van een energieadviseur die de verbruiksdata van jouw bedrijf tot in detail analyseert?

We helpen je graag op weg! Neem gerust contact op met Fulco. Mail naar f.barth@energiepartners.com of bel 06 28 84 76 72. Samen gaan we de energietransitie door!

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.