Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Even voorstellen: energieadviseur Mans

17 jun. 2021

Mans is één van onze energieadviseurs. Graag vertellen we je meer over zijn functie en hoe hij bij EnergiePartners terecht gekomen is!

Nadat het afronden van zijn bachelorsdiploma voor Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement, startte Mans met de master Energy Science. Ondanks dat hij nog studeerde, besloot hij alvast een verkennend gesprek aan te gaan met EnergiePartners. Een goed besluit! Hij verliet het gesprek met een bijbaan als junior energieadviseur en de uitgesproken intentie voor een fulltime baan!

“Vanuit NWSV Helix kende ik al verschillende mensen die bij EnergiePartners werkten. Via hen had ik positieve verhalen gehoord. Bij een lunchlezing van NWSV Helix en EnergiePartners kwam ik erachter dat de inhoudelijke kant van het werk me ook erg aansprak. Daarnaast had ik – na een lange studieperiode – behoefte om me breed te ontwikkelen. En boven alles: ik zocht een baan waarbij duurzaamheid voorop staat!”

Eerst werkte Mans een krap jaar als junior energieadviseur bij EnergiePartners. Inmiddels is hij al bijna twee jaar fulltime energieadviseur. Als energieadviseur gaat hij langs bij bedrijven om ze te helpen met het verduurzamen op energiegebied.

“Ik vind het erg leuk om bij bedrijven langs te gaan. Onze doelgroep is MKB Nederland, wat betekent dat je bij de meest gevarieerde bedrijven een kijkje in de keuken krijgt. Een leuk voorbeeld: ooit moest ik ’s ochtends naar een winkel waar ze designjurken verkochten en ’s middags naar een uienfabriek. Gelukkig was dat niet andersom!”

Inmiddels doet Mans veel meer dan het geven van energieadvies. Namens de overheid controleert hij of bedrijven voldoen aan de wettelijke energieverplichtingen. Ook is Mans projectleider. Binnen zijn projecten stuurt hij collega’s aan en onderhoudt hij de contacten met de partners. Daarnaast voert Mans uitgebreidere energieonderzoeken – EED onderzoeken – uit, assisteert hij het ontwikkelteam door testwerk uit te voeren, geeft hij trainingen aan externen en helpt hij met het opleiden van nieuwe collega’s.

“Als werknemer bij EnergiePartners krijg je de mogelijkheid om je snel te ontwikkelen. Dit is een groot pluspunt. Naast het geven van energieadvies doe ik nu zoveel meer! Iets wat bij een groter bedrijf waarschijnlijk veel langer zou duren. Ook krijg ik veel energie van het werken binnen het team van EnergiePartners. We hebben een leuke mix van jonge en ervaren mensen, die hun werk met veel positieve energie doen!”

Al met al kan Mans een (studenten)baan bij EnergiePartners absoluut aanraden. Zeker voor mensen met een vergelijkbare studierichting. De kennis die Mans in zijn studietijd heeft opgedaan over onder andere thermodynamica – warmteleer – en energieanalyse gebruikt hij dagelijks als energieadviseur. Toch is het gebruiken van kennis bij een tentamen toegepaste thermodynamica heel anders dan een agrarisch bedrijf binnenlopen dat elektromotoren gebruikt. In de afgelopen drie jaar heeft Mans dan ook veel geleerd en hij leert nog altijd bij.

“Met mijn kennis en ervaring wil ik bijdragen aan de strijd tegen de klimaatproblemen. Bij EnergiePartners leg ik een mooie basis. Mijn collega’s en ik zetten ons in om grootschalige CO2-reductie bij het MKB te realiseren. Dagelijks heb ik te maken met allerlei uitdagingen op klimaatgebied. Voor de toekomst lijkt het mij mooi om op nog grotere schaal bij te dragen aan deze strijd!”

Wil jij – net als Mans - als energieadviseur aan de slag? Houdt onze LinkedIn dan goed in de gaten!

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.