Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Help jouw klanten nóg meer geld te besparen!

12 jan. 2021

Verduurzamen en geld besparen? Dat gaat hand in hand! Neem LED verlichting. LED verlichting zorgt voor een flinke daling in stroomverbruik. De stroomrekening gaat hiermee flink omlaag. De besparingsactie is daarom goed voor de portemonnee van de ondernemer én goed voor het milieu. Maar LED verlichting is een flinke investering. Gelukkig kunnen ondernemers een deel van deze investeringskosten terugkrijgen!

Energie-investeringsaftrek

Investeren jouw klanten in energiezuinige technieken en duurzame energie? Dan kunnen zij gebruik maken van de regeling energie-investeringsaftrek (hierna: EIA). De EIA is een fiscale aftrekregeling en is in het leven geroepen door het kabinet. Zo stimuleert het kabinet ondernemers te investeren in duurzame oplossingen.

Financieel is de EIA erg interessant. Ondernemers kunnen tot 45% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Dit levert hen gemiddeld 11% voordeel op!

Hoe werkt het de EIA?

De EIA is erg breed. De regeling geldt voor allerlei duurzame investeringen. Van zonnepanelen tot warmtepompen, LED verlichting tot energiezuinige ventilatoren, en HR glas. In de Energielijst 2021 vind je voor welke duurzame investeringen de EIA geldt.

Het aanvragen van de EIA kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO). Op mijn.rvo.nl vullen ondernemers het formulier voor 2021 in. Na goedkeuring is de EIA toepasbaar in de belastingaangifte. Ondernemers kunnen een melding maken voor de aanschafkosten én voor de voorbrengingskosten.

Kennen jouw klanten de EIA?

De EIA is een erg voordelige regeling voor veel ondernemers. Helaas is niet iedere ondernemer ervan op de hoogte. Dat is zonde! Door de EIA is de terugverdientijd van een investering korter. Hierdoor levert een besparingsactie de ondernemer sneller én meer geld op. Met dit geld kan de ondernemer weer nieuwe duurzame investeringen doen, die op hun beurt nóg meer geld opleveren. Verduurzamen en geld besparen gaan dus letterlijk hand in hand.

Zijn jouw klanten op de hoogte van de EIA? Vraag het na en misschien help jij jouw klanten aan gemiddeld 11% voordeel. Je klant blij – jij blij – het milieu blij. En daar worden wij weer blij van.

.

.

Bron: www.rvo.nl

.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.