Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Misleidende partijen in toezicht

3 dec. 2020

Let op! Ook in de wereld van energiebesparing zijn misleidende partijen actief. Maar hoe herken je deze partijen en hoe voorkom je dat je met hen in zee gaat?

Misleiding

Tegenwoordig is er meer toezicht op de energiebesparingsplicht en de informatieplicht. Hierdoor is ook deze branche interessant geworden voor misleidende partijen. Onder valse voorwaarden proberen zij zaken met je te doen. Zij geven aan in het verlengde van het bevoegd gezag te werken en niet-commercieel te zijn. Dit is niet waar. Ook dreigen ze met boetes en dat je in het ergste geval je bedrijf moet sluiten. Dit zijn slechts dreigementen, die ze gebruiken omdat zij hun diensten aan je willen verkopen. Controleren of een partij deugt is simpel; check wie het bevoegd gezag is in jouw regio.

Bevoegd gezag

De verantwoordelijkheid van de energiebesparingsplicht en de informatieplicht ligt bij de gemeente. Zij besteden het toezicht in de meeste gevallen uit aan de omgevingsdienst, maar er zijn uitzonderingen. Kijk daarom wie het bevoegd gezag is in jouw regio. Als het bevoegd gezag ervoor kiest om samen te werken met een commerciële partij, dan kun je dit altijd terugvinden.

Handige links

Bekijk deze handige lijst met omgevingsdiensten om erachter te komen welke omgevingsdienst actief is in jouw regio. Zo kun je gemakkelijk controleren of je te maken hebt met een betrouwbare partij. Meer weten over het bevoegd gezag? Uitgebreide uitleg over bevoegd gezag vind je hier.

Ben je benaderd door een misleidende partij? Meld het dan bij de omgevingsdienst in jouw regio.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.