Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

SDE+-subsidie verlenging

19 mei 2020

Verlenging voor SDE+-subsidie door corona

SDE+-projecten die in 2020 gerealiseerd moesten worden hebben een jaar uitstel gekregen wegens de coronacrisis. Minister Eric Wiebes liet dit in een brief weten aan de Tweede Kamer. Hij begrijpt dat het realiseren van projecten vertraging kan oplopen door de coronacrisis. Bijvoorbeeld omdat materialen later beschikbaar zijn dan gepland. Of omdat er nu te weinig arbeidskracht is.

Wat is de SDE+-subsidie?

Wanneer je hernieuwbare energie gaat produceren kun je gebruikmaken van de SDE+-subsidie. Deze subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie is er om de ontwikkeling van duurzame energievoorzieningen in Nederland te stimuleren. Duurzame energie is niet alleen beter voor het klimaat, het maakt ons als land ook minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en het is goed voor onze economie. Binnen de SDE+-subsidie bestaan er zes categorieën: biomassa, geothermie, water, wind (land, meer en waterkering) en zon. De categorie windenergie op zee heeft een eigen budget en een aparte aanvraagprocedure. Krijg je SDE+-subsidie? Dan moet je het project binnen een bepaalde termijn realiseren afhankelijk van de categorie.

Loopt jouw SDE+-project vertraging op?

Wanneer jouw SDE+-project vertraging oploopt door de coronacrisis kun je een jaar uitstel krijgen. Dien hiervoor als corporatie een aanvraag in bij RVO. Let op: je moet het project wel binnen het extra gegeven jaar kunnen realiseren.

Verbreding naar SDE++

In dezelfde brief van minister Wiebes, geeft hij ook aan dat de eerste ronde van de SDE++ binnenkort opengaat. De SDE+ subsidie bestaat sinds dit jaar niet meer, deze is verbreed naar SDE++ subsidie. Wat houdt dat in? Naast het ontvangen van subsidie op de eerdergenoemde categorieën, kun je nu ook subsidie krijgen voor andere CO2 reducerende technologieën.

Wij houden de ontwikkelingen rondom de subsidies nauwlettend in de gaten. Bekijk dus regelmatig onze kanalen om ook op de hoogte te blijven.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.