Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Get to know us: partner Robert

5 jun. 2020

Interview met partner Robert

Samen met partners Leonard en Lars vormt Robert de directie van EnergiePartners. Ondernemen zit in zijn bloed. Niet zo gek ook, gezien het feit dat hij uit een ondernemersnest komt. Hoe is het voor hem om een groeiend bedrijf te runnen? En waar komt zijn passie voor energie vandaan? We vroegen hem het figuurlijke hemd van het lijf.

Robert kun je ons vertellen waar jouw passie voor het ondernemerschap is ontstaan?

Dat ondernemen een passie voor mij is kan ik zeker beamen. Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Misschien dat ik daarom altijd al een andere kijk op onderwerpen heb gehad. Op mijn 19e nam ik dan ook het besluit om zelf als ondernemer te starten. Ik wilde dingen graag op een andere manier doen.

Samen met partners Lars en Leonard ben je eigenaar van EnergiePartners. Hoe is EnergiePartners ontstaan?

Ken je die verhalen dat mensen elkaar ‘toevallig’ tegen het lijf lopen? Zo is het bij ons ook gegaan. Een oud-partner heeft ons met elkaar in contact gebracht. Het gevoel dat we een sterk team konden vormen ontstond vrij snel. We beschikken allemaal over een tomeloze passie en energie voor het verbeteren van het klimaat. Tel daar onze visie en doorzettingsvermogen bij op en zo kunnen we gezamenlijk ons steentje bijdragen aan de maatschappij.

Hoe is het om met twee partners een succesvol en groeiend bedrijf te runnen?

We vullen elkaar als partners goed aan in onze eigen unieke rol. Dat maakt dat we als bedrijf, maar zeker ook als partners een mooie groei doormaken. We geven elkaar de ruimte, maar zijn ook kritisch wanneer nodig. Zo kunnen we het ook heel goed oneens zijn met elkaar. Dit is niet erg, want er is en blijft altijd ruimte om het gesprek aan te gaan.

Zijn er verder nog ‘obstakels’ die je tegenkomt bij het samen runnen van een bedrijf?

Het klinkt misschien vreemd: maar zakelijk partners zijn kent veel overeenkomsten met een liefdesrelatie. Zo is vertrouwen belangrijk, maar ook kunnen luisteren, humor, geven en nemen en flexibiliteit. Wanneer we het oneens zijn met elkaar dan lossen we dit op middels een gesprek. Uiteindelijk weten we obstakels altijd om te zetten naar kansen en ontwikkelingen.

Wat aan het ondernemerschap geeft jou energie?

Meerdere dingen! Persoonlijk word ik heel blij van samenwerken met onze klanten. Daarnaast krijg ik als manager van het marketing- en salesteam bij EnergiePartners ook veel energie van het behalen van onze doelen. Van het bedenken van een nieuw idee, tot dit omzetten naar een concreet product of dienst en dan onze klanten er gebruik van zien te maken: dat is voor mij genieten.

Over energie gesproken: waar is jouw interesse voor dit onderwerp ontstaan?

Dit is ontstaan tijdens mijn studie elektrotechniek. Als elektrotechnicus kon ik energie meetbaar én zichtbaar maken.

Hoe zie jij de energietransitie voor je?

De energietransitie bestaat uit veel facetten. Ieder facet heeft weer verschillende onderdelen en dat alleen al is een transitie: letterlijk en figuurlijk. Het woord ‘energietransitie’ geeft het voor mij al aan, ik zie haar als een route waarin we de onderdelen gaan (leren) kennen. Zoals ik het zie zijn deze gericht op innovatie, gedrag, producten, maar ook missers. Alles bij elkaar opgeteld speelt dit een rol richting energieneutraal.

Wat is jouw tip voor ondernemers die duurzamer willen werken?

Wat ik vaak zie is dat ondernemers met alle goede bedoelingen lukraak te werk gaan wat betreft verduurzamen en energiebesparing. Mijn tip is dan ook: maak een weloverwogen plan. Zo krijg je inzicht in het wat, wanneer en hoeveel het besparen daadwerkelijk oplevert. Meten is weten. Daar kan ons platform de EnergiePlanner elke ondernemer natuurlijk goed bij ondersteunen.

En welke tip wil jij hen geven die ervan dromen om ondernemer te worden?

Dan eindig ik met waar ik mee begon: passie! Een citaat van Beethoven geeft dit wat mij betreft prachtig weer: ‘dat je een valse noot zingt is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk’.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.