Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Klantcase - SPON scholen

25 mei 2020

Met wilskracht, aandacht en het nemen van verantwoordelijkheid kunnen we een succesvolle energietransitie doorlopen. Een groene toekomst begint nu. Zo kan onze volgende generatie er straks van profiteren. Om juist hen indirect de waarde van een gezond klimaat bij te brengen, is energiebesparing op scholen belangrijk. Zo denkt ook Stichting SPON: een scholenvereniging die diverse vormen van speciaal onderwijs aanbiedt. Stichting SPON wil hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door hun panden te verduurzamen. Daarom schakelden ze hulp in van Lakerveld ingenieurs- & architectuurbureau. Zij beheren en onderhouden gebouwen en gaan over het projectmanagement van renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Bij Lakerveld staat duurzaamheid hoog op de agenda. “Het klimaat gaat ons aan het hart", zegt Johan Kamp. Ze zijn dan ook al 7 jaar bezig met het thema energiebesparing. "Wij willen onze klanten aanzetten hieraan mee te doen. Ook al hoort dit onderdeel niet per direct bij ons. Als huisvestingadviseur vinden we het belangrijk om verder te kijken dan de bouwstenen van een pand". Voor hun opdrachtgevers stelt Lakerveld de onderhoudsbegrotingen op, waarin verduurzaming dan ook wordt meegenomen. “Wij brengen de begrotingen ook tot uitvoer door de juiste deskundigen in te schakelen. Van installateur tot aan een energieprofessional”. Voor Stichting SPON schakelden zij onze energieadviseur Nanne in. Een samenwerking die als prettig wordt ervaren, aldus Johan. "De contactuele sfeer en actieve rol van Nanne zijn heel fijn. Het klikt goed. Wij gaan voor langdurige relaties en dat is met EnergiePartners ook zo".

Nanne voerde voor de diverse vestigingen van stichting SPON energiescans uit. Zo ook voor vestiging VSO De Stroom. "Ik had als verwachting een duidelijk overzicht te ontvangen met daarin concrete energiebesparingsacties", zegt directrice Ingrid Donkervoort. "Zo zag ik dat ons energieverbruik vrij hoog lag, dit hebben we kunnen veranderen door LED verlichting aan te schaffen". Na de energiescan kon Nanne met de EnergiePlanner ook aantonen dat de verwarming in de weekenden en vakanties aan bleef staan. Dit gold ook voor de vestiging De Kleine Wereld. "Door dit besef hebben we de kloktijden aangepast. Ik zie als resultaat dat we hierdoor bespaard hebben. Dat is een leuke verrassing", zegt coördinator Joke van den Berg van De Kleine Wereld.

Duurzaamheid is ook voor vestiging De Kleine Wereld een belangrijk thema. "Vooral met het oog op de toekomst", meldt Joke. Twee jaar geleden heeft deze vestiging een renovatie gehad waarbij Lakerveld zowel architect was als de verantwoordelijkheid had over het bouwmanagement. Tijdens de renovatie hebben ze al veel rekening met het klimaat gehouden. Maar ze blijven kijken wat zij kunnen doen om hun steentje bij te dragen. "Energie moet je naar onze mening dan zeker meenemen". Naast dat energiebesparing voordelig is voor het milieu, heeft het ook een ander voordeel: "je hoeft minder geld uit te geven aan energie. Dit betekent dat we meer overhouden om aan de leerlingen te besteden", aldus Ingrid.

Ben je benieuwd naar de besparingsresultaten tot nu toe van vestiging VSO de Stroom? Kijk dan naar de infographic.

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.