Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Get to know us; nieuwe collega Louise!

7 apr. 2020

Wij hebben een nieuwe collega

EnergiePartners heeft er een nieuwe collega bij! Daar zijn wij zo blij mee dat we haar graag aan jou voorstellen.

Louise! Welkom bij EnergiePartners. Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Dankjewel. Natuurlijk vertel ik graag iets over mezelf. Ik ben Louise, 28 jaar en ik woon in Utrecht in Kanaleneiland. Vorig jaar ben ik in het huwelijksbootje gestapt met mijn middelbare schoolvriendje. Qua studies heb ik een bachelor psychologie afgerond. Heel leuk, maar ik wilde tóch graag verder met mijn grote passie: duurzaamheid. Ik heb toen besloten, na een pre-master, om de master Sustainable Development te doen. Nog steeds ben ik erg blij met deze beslissing. De afgelopen twee jaar heb ik mijn kennis in de praktijk getoetst als adviseur bij een afvalbedrijf. Heb je vragen over afvalscheiding en recycling: ik weet er alles van! En nu deze stap: werken als adviseur bij EnergiePartners. Ik heb heel veel zin om de energiewereld in te duiken!

Hoe is je eerste maand als energieadviseur verlopen?

Om eerlijk te zijn: een beetje gek! Door het coronavirus werken we bij EnergiePartners zoveel mogelijk vanuit huis. Wel ongezellig, ik begon net iedereen te leren kennen. Gelukkig zijn de thuiswerkmogelijkheden bij EnergiePartners goed geregeld. Alles gaat online en via de gedeelde schijf, je kunt zo een collega eenvoudig met je mee laten kijken wanneer je ergens een vraag over hebt. Maar ik kan niet wachten om mijn collega’s gewoon weer in real life te zien!

EnergiePartners krijgt energie van het verduurzamen van de wereld. Waar krijg jij energie van?

Nou… eigenlijk van precies hetzelfde! Daarom sprak de functie van energieadviseur bij EnergiePartners mij ook zo aan. Het adviseren van besparingsacties is niet alleen een corebusiness, er heerst ook een grote maten van ‘practice what you preach’. Het is leuk om met zoveel mensen samen te werken die voor hetzelfde doel gaan!

En wat doe je als je stiekem niet iets energieks wil doen?

Ik ben ook heel goed in niet energieke dingen doen. Netflixen en bankhangen bijvoorbeeld.

EnergiePartners is te omschrijven in zeven kernwaarden. Welk van deze kernwaarden past het meest bij jou en waarom?

Lastige vraag! Het liefst zeg ik natuurlijk alle zeven. Maar ik vind het zelf heel belangrijk om eerlijk te zijn. Daarnaast past duurzaam bij mij. Daar probeer ik ook zoveel mogelijk naar te streven in al mijn handelingen. En dan niet alleen in de ‘groene’ zin van het woord. Ik vind het ook belangrijk om duurzame relaties aan te gaan. Veel van mijn goede vrienden ken ik al heel lang.

Over duurzaam gesproken: hoe ‘groen’ ben jij?

Ik probeer zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Zo eet ik geen vlees, ik scheid mijn afval, koop niet te veel onnodige spullen of kleding en beperk het aantal keren dat ik met het vliegtuig ga. Mijn volgende uitstapje naar het buitenland ga ik met de trein doen! Waar de reis naartoe gaat? Wroclaw in Polen en Praag. Maar er is wat mij betreft altijd ruimte voor verbetering. Sommige dingen vind ik lastig. Ik houd van het maken van verre reizen. Voor onze huwelijksreis naar Namibië bijvoorbeeld hebben we toch het vliegtuig moeten pakken. Maar door zo bewust mogelijk keuzes te maken hoop ik toch zo groen mogelijk te leven.

Waar heb je echt een hekel aan?

Onrechtvaardigheid en onredelijkheid. Als ik alleen al een film kijk waarin iemand onterecht behandeld wordt kan ik boos worden. En verder … ik heb al meerdere keren in mijn leven vol goede moed mijn hardloopschoenen aangedaan. Ik ben echt jaloers op mensen die deze sport oprecht leuk vinden. Die liefde komt bij mij helaas niet van de grond. Ik heb er stiekem echt een hekel aan. Alleen de podcast die ik onderweg kan luisteren maakt het voor mij leuk!

Welke ambities hoop jij als energieadviseur te behalen?

Ik hoop dat ik bij zoveel mogelijk mensen een interne overtuiging en motivatie kan aanwakkeren zodat ze willen besparen. Dus niet dat het enkel een plicht is en ‘moet’. Dat is toch wel mijn hoogste doel!

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.