Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Vier gratis tips om energie te besparen

25 feb. 2020

Gratis energiebesparingstips!

Bij EnergiePartners vinden we: kennis moet je delen. Vooral wanneer we zo samen de strijd tegen klimaatverandering aan kunnen gaan. Daarom delen wij graag vier zakelijke energiebesparingstips met jou: gratis en voor niks!

Tip één - Heel slim; zo'n slimme gas- en stroommeter

De eerste energiebesparingstip komt van onze energieadviseur Mans. Hij adviseert om te werken met een slimme gas- en stroommeter. Hiermee kun je namelijk het zakelijke gas- en stroomverbruik monitoren en zo achterhalen of je onnodig energie verbruikt; zoals buiten openingstijden. Verandering begint met inzicht!

Tip twee - Stel de thermostaat in op kloktijden

De tip van energieadviseur Marijn? Stel de thermostaat op kantoor in met kloktijden. Want wist jij al dat de verwarming bij veel bedrijven 's nachts en in het weekend gewoon blijft branden? Zonde! Door met kloktijden te werken kun je dit voorkomen. Weinig moeite, maar met een groots effect.

Tip drie - Met één handeling op gas én stroom tegelijkertijd besparen

Ook energieadviseur Cas heeft een tip voor in de avonden en weekenden. Bij veel ondernemingen blijft op deze momenten namelijk de ventilatie en luchtbehandeling onnodig aanstaan. Door dit uit te zetten in de avonduren en in het weekend sla je twee vliegen in één klap. Je bespaart namelijk op het stroom- en het gasverbruik. Daar wordt de zakelijke portemonnee blij van, maar het klimaat ook.

Tip vier - Pas isolerende raamfolie toe

De gouden tip van energieadviseur Kyra? Dat is er eentje die ze zelf ook toepast in haar eigen woning. Heb jij op kantoor ramen met enkel glas? Plak dan isolerende raamfolie aan de binnenkant van het raam. Zo verhoog je de isolatiewaarde, met als resultaat dat er minder warmte van binnen naar buiten verloren gaat. Zo hoef je automatisch minder te stoken.

Bonustip!

Omdat we energiebesparing niet genoeg kunnen stimuleren, delen we graag ook nog een bonustip met je. Wist je namelijk al dat jouw computer stiekem óók onnodig energie kan verbruiken? Dit los je op met een aantal stappen:

  1. Kies voor een computer met natuurlijke ventilatie en / of apparatuur met Energy Star specificatie. Met dit label verbruikt je pc minder energie bij zowel het opstarten, gebruiken en in de stand-by stand.

  2. Een groter beeldscherm is niet alleen duurder: hij verbruikt ook meer energie. Hierdoor liggen de energiekosten hoger. Koop dus een kleiner beeldscherm. Het energieverbruik ligt dan 25% lager. Kies je voor een "15"-inch beeldscherm in plaats van een "17"-inch? Dan bespaar je in vier jaar tijd zo´n €10 per beeldscherm.

  3. Geef de voorkeur aan computers met led-beeldschermen. Deze zijn zuiniger dan lcd-beeldschermen.

  4. Kijk ook eens naar alle labels in je mailbox. Vergeet daarbij de spam en reclame labels niet. Vaak staan hier veel e-mails die (niet meer) relevant zijn. Door deze te verwijderen, kan dit draaiende servers schelen in gekoelde datacenters.

    /

Terug
EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.