Over ons 
EnergiePlanner 
Diensten 
|
Boek een Demo 📅
 
Over ons 
Wie zijn wij
EnergiePlanner 
Diensten 
Nieuws
Contact
Werken bij
Login
Boek een Demo 📅
+31 (0)30 207 40 70

Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed verduurzamen

Gemeentelijk vastgoed verduurzamen is een uitstekend idee. Zo draag je als gemeente jouw steentje bij aan de klimaatcrisis, je bespaart geld én geeft het goede voorbeeld. Een mooie ambitie, maar waar en hoe begin je? En hoe gaat het proces vervolgens in zijn werk? EnergiePartners helpt graag bij het beantwoorden van deze vragen. Wij staan jouw gemeente graag bij in het verduurzamingsproces van jullie maatschappelijk vastgoed.

Maatschappelijk vastgoed verduurzamen: waar begin je?

Om ons land te beschermen tegen de klimaatcrisis is er het Nederlandse Klimaatakkoord. Een van de afspraken binnen dit akkoord is om onze CO₂-uitstoot te reduceren. Daar is collectieve inzet voor nodig. Ook van gemeenten. Om dit meer vorm te geven heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed ontwikkeld. Deze kaart bevat een aanpak voor gemeenten om in 30 jaar hun maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Het einddoel? Een CO₂-reductie van maar liefst 95%. Als gemeente kun je jouw eigen routekaart opstellen met daarin een aanpak om energie te besparen voor de eerste vier jaar. Dit is niet vrijblijvend! Alle resultaten en ervaringen vormen de input voor de Sectorale Routekaart in 2022.

Hoe geef je invulling aan de Sectorale Routekaart?

Gemeenten moeten dus in actie komen. Maar hoe geef je als gemeente invulling aan de routekaart? Wat wordt het plan van aanpak en hoe behaal je succesvolle resultaten? EnergiePartners helpt jouw gemeente graag om dit concreet te maken én daadwerkelijk energie te reduceren. Dit doen wij via diverse stappen, welke we hier uitleggen. Vanuit onze jarenlange ervaring begint dit met het creëren van inzicht en het krijgen van grip.

Via welke stappen verduurzamen?

EnergiePartners helpt het maatschappelijk vastgoed in jouw gemeente te verduurzamen. Dit pakken wij aan via de volgende stappen:

Stap één: de energiescan
Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom is het belangrijk dat je als gemeente zelf voldoet aan de wetgeving en bijdraagt aan het behalen van de energiedoelstellingen. Wij koppelen dan ook graag een van onze professionele energieadviseurs aan jouw gemeente om het maatschappelijk vastgoed in kaart te brengen. Per pand voert de energieadviseur een energiescan uit met de EnergieScanner. Hierbij nemen we alle slimme en duurzame acties mee zodat je een eigen route in energiebesparing kan uitstippelen. Daarnaast inventariseren we ook direct alle erkende maatregelen die je moet uitvoeren om aan de wetgeving te voldoen.

Stap twee: de EnergiePlanner
Is de energiescan afgerond? Dan kunnen alle betrokken partijen inloggen op het online energiebesparingsplatform de EnergiePlanner. Van de pandbeheerders tot aan de gemeente. In deze tool stel je samen een plan van aanpak op en beheer je deze ook. Op basis van terugverdientijden, besparingen in euro’s en CO₂-reductie bepalen jullie een eigen tijdspad voor de routekaart.

Stap drie: monitoren en besparen
De EnergiePlanner is 24/7 toegankelijk. De pandeigenaar kan altijd de meest actuele energiesituatie monitoren. Bij vragen staat de persoonlijke energieadviseur klaar. Eens per jaar vindt er een update gesprek plaats om de resultaten tot nu toe te bespreken én nieuwe doelen te stellen. De energietransitie is immers een structurele verandering. Daarom kiezen wij voor een dynamische omgeving in plaats van een statisch rapport.

Stap vier: houd grip
Als gemeente heb je toegang tot het management overview. Zo is er altijd inzicht in de energiesituatie van al het vastgoed. Je bekijkt de meest actuele besparingen, houdt grip en kunt altijd bijsturen.

Direct aan de slag!

Wilt jouw gemeente aan de slag met de routekaart en direct starten met het energiezuiniger maken van het maatschappelijk vastgoed? Fulco Barth staat voor jullie klaar. Bel ons op +31 030 207 40 70 of mail naar f.barth@energiepartners.com.

Benieuwd naar de resultaten van onze werkwijze? Lees hier meer over een van onze praktijkcases:

EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen.
Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.
Menu
Home
Over ons
EnergiePlanner Basic
EnergiePlanner Plus
Ik ben van een commercieel bedrijf
Ik ben van de overheid
Ik ben op zoek naar software
Nieuws
Contact
Werken bij
Sitemap
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lid van FedEC en ondertekenaar van het Paris Proof Commitment.